Pleiter Advocatuur
Alleen ga je harder, samen kom je verder

Samenwerkingen

Het starten van een onderneming, vooral een eenmansbedrijf, is een enerverende en vaak onzekere aangelegenheid. Veel ondernemers kiezen er voor om kennis, ervaring en expertise samen in de markt te zetten en daarbij risico en werklast te delen in een samenwerkingsverband. Samenwerking in een VOF, maatschap of B.V geeft ook weer mogelijkheden extern kapitaal aan te trekken.

Voor optimale samenwerking is het nodig dat de gekozen vorm juridisch goed in elkaar steekt. Het inrichten van het juridische gedeelte van de onderneming is misschien niet het eerste waar een starter aan denkt, maar de statistieken bewijzen: een goede vorm verlengt de levensduur.

De regels omtrent het starten en het voeren van een onderneming behoren tot de minst bekende en toegankelijke regels van het burgerlijk recht. Wat mag nu wel en wat niet? Hoe regel je de interne en externe verhoudingen?

Door u goed te laten bijstaan en adviseren in kwesties van het ondernemingsrecht krijgt u als ondernemer de vrijheid en de gelegenheid om naar eigen inzichten uw bedrijf te voeren, zonder dat u steeds tegen vervelende regelgeving aanloopt.

Ik help u met alle kwesties binnen uw onderneming, zoals advies bij de oprichting of conflicten met bestuurders, aandeelhouders, personeel of zakenpartners. Mijn pragmatische en transparante bijstand is direct nuttig voor u en uw onderneming.